Így bizonyítsa be, hogy komoly pályázó!

with Nincs hozzászólás

Ugye nem akar a komolytalannak tűnő álláspályázók keserű sorsára jutni? Azon pályázók jelentkezése ugyanis, amelyek alapján a jelentkező nem tűnik elég rátermettnek az adott állás betöltésére, könyörtelenül a szemeteskosárban végzi. Mivel sokszor nagyon apró dolgokon lehet elbukni, résen kell lennie! Beavatjuk pár titokba, melyek ismeretében nemcsak hogy fellélegezhet, de valóban komoly pályázóként hódíthatja meg az álláspiacot.

allaskereses-oneletrajziras

Akkor vágjunk is bele a sikeres álláskeresésbe!

Hacsak nem számít a krémek krémjének az adott szakterületen, ne továbbított levélként küldje el az önéletrajzát a jelentkezéshez megadott e-mail címre. Óvakodjon a személytelen megszólításoktól is, azaz a „Tisztelt Cím” nem megfelelő, mert könnyen alááshatja vele az esélyeit. Lényeges, hogy tudja a kontaktszemély nevét, és hogy helyesen írjon.

Ó, és ugye nem tunderkiralylany@gmail.com az e-mail címe? Ha valami hasonló, akkor változtassa meg a saját nevére!

A cél mindig az, hogy az álláskeresési folyamat során figyelmesnek, pontosnak, műveltnek és komoly érdeklődőnek tűnjön a HR-es szemében!

Soha, de soha ne jelentkezzen ugyanazon cégnél egy csomó állásra! Ha így tesz, céltalannak fog tűnni, olyasvalakinek, aki nincs tisztában önmagával, és a képességeivel. Bármilyen csábító tehát, hogy az összes állásra lőjön, válasszon ki inkább egyet, amire a legrátermettebbnek érzi magát!

Vajon Ön komoly pályázónak számít az álláspiacon?

Ahhoz, hogy ez így legyen, a fentieken túl:

  1. Ismernie kell, hogy milyen kapcsolódási pontok vannak a vállalat és Ön között. Csak így van esélye labdába rúgni náluk, így tudja bebizonyítani, hogy a cégnél van a helye.
  2. Tudnia kell kezelni egy esetleges késés miatt kialakult helyzetet.
  3. Öltözékével, ápoltságával bele kell simulnia a munkatársi körbe, hiszen csak így fogja tudni eldönteni a HR-es, mennyire illik bele a már meglévő kollektíva soraiba.

Ön is bizonytalan?

Nem tudja, vajon hogyan győzheti meg a munkaadót, hogy a cég munkatársai között a helye? Fogalma sincs, hogy milyenek az öltözködési szokások a kinézett cégnél? Persze, hogy nem akar mellényúlni…

Mi a teendő, ha késik? Elég az e-mail, vagy telefonálni kell? Vagy kérjen új időpontot? Ember legyen a talpán, aki minderre válaszolni tud! Így az álláskeresés csak kész gyötrelem.

oneletrajz-allaskereses

Aranyat érő információk

Ám, még mindig nincs vége! Minden alapvető információval tisztában van a céggel kapcsolatban? Ez alapkövetelmény. Ha még azt sem tudja, hova jelentkezik pontosan, miért várhatná el, hogy komoly esélyei legyenek? Ne sajnálja az idejét arra, hogy feltérképezze a cég szolgáltatásait, termékeit és tisztában legyen az üzleti eredményeivel, céljaival. Legyenek érvei, hogy miért épp az adott cégnél és munkakörben szeretne dolgozni, és tartson a tarsolyában olyan kérdéseket a cégről, melyek bebizonyítják, hogy komolyan érdeklődik az álláslehetőség iránt!

Közösségi meglepetések

Tudta, hogy a nyilvános Facebook adatlapja általában szerepel a HR-esek „megnézendő” listáján? De vajon mit kereshetnek, és mi köze van ennek az álláskereséséhez?

Tudja, hogy ki, és mit akar!

Önéletrajza legyen olyan teljes, amilyen csak lehet, ne ámítson benne egy kis részletről sem, mert élőszóban, az interjú hevében megfeledkezhet magáról, és könnyen belesülhet az interjúba.

Személyeskedésről szó sem lehet!

Még valami eszünkbe jutott: soha, de soha ne bizalmaskodjon a felvételiztetővel, és ne szolgáltasson ki üzleti titkokat az előző munkahelyével kapcsolatban!

Ugye nem szeretné, ha más pályázót vennének fel Ön helyett?

Akkor kerülje el a buktatókat! Ha jelentkezik álláskeresési szolgáltatásunkra eláruljuk azt is, hogy a mobil legyen-e tabu az interjún, és hogy illik-e az interjú után köszönőlevelet küldeni. Segítünk belőni egy korrekt fizetési elvárást, de akár az önéletrajzát és motivációs levelét is megírjuk Ön helyett úgy, ahogyan azt a HR-esek elvárják.

Szeretné, ha alaposan felkészítenénk az interjúra? Semmi akadálya, nagy rutinunk van már benne.

Az önmenedzselés is fontos, így nem fukarkodunk az önmarketing tippekkel! Illemszabályok, etika és megjelenési tudnivalók? Egy csokornyi tudással rendelkezünk erről, és alig várjuk, hogy átadhassuk ezt a tudást Önnek! Tesszük mindezt határtalan lelkesedéssel, és sok-sok éves tapasztalattal a hátunk mögött. Álláskeresési csomagunkra itt kérhet ajánlatot!

Sikeres álláskeresést kívánunk!

Share Button

Ha tetszett, oszd meg!

Comments are closed.