A jó fordítóiroda bevállalós – fordítás extrákkal

with Nincs hozzászólás

Milyen is egy jó üzleti fordítás? Tudja, egy olyan, aminek láttán nem csak Ön, hanem külföldi üzleti partnere is elégedetten csettint? Először is, precíz, pontos, és azért lehet ilyen, mert tapasztalt fordítók készítik. Nem csak a nyelvet most tanuló, csetlő-botló kisdiák szavainak hangzanak csupán, hanem egy komoly ügyfél megfogalmazásaként tündököl. Mindez ugyan szép és jó, de a fordítási piacon már régen nem elég. A fordítással ugyanis a fordítóirodai munka nem ért véget.

 

Jól nézzen körül, ha fordítóirodát választ, hiszen előfordulhat, hogy a munka kézhezvételekor nem fogja tudni elrejteni a csalódottságát!

Valami jobbat, valami készebbet várt. Hiszen a szöveg nincs megszerkesztve, nincsenek benne a szükséges táblázatok, és még apróbb hibákat is tartalmaz…

Így bizony Önnek is lesz vele bőven munkája.

Magyarul, hiába csapott le a legkedvezőbb árú fordítóirodára, nem is járt annyira jól, mint azt hitte.

A tisztánlátás érdekében már a megbízás kiadásakor vegyék át a megbízottal, pontosan milyen részfeladatokat végeznek el. Így Ön is jobban meg fogja tudni szervezni a leadás határidejét. Nem mindegy, lesz-e még vele plusz munkája, vagy sem.

De jó is volna egy olyan fordítóiroda, aki komolyan veszi a partnereit, és azok igényeire válaszolva készíti el a megrendelt üzleti fordításokat!

Egy olyan, ahol tudják, mekkora terhet rónak a megrendelőre azzal, hogy meghagyják neki a szerkesztési és egyéb feladatokat, ezért inkább leveszik róla a terheket.

Ha egy ilyen csodaszámba menő irodát választ, biztos lehet benne, hogy a profi fordítás mellett többek között a következő előnyöket is élvezheti:

  • szövegszerkesztés,
  • alaptáblázatok elkészítése,
  • a fordítás külalakjának és a szöveg teljességének ellenőrzése
  • apróbb hibák, elütések, számelírások kiküszöbölése,
  • kisebb mennyiségű képek kivágása, szkennelése és dokumentumba ágyazása.

 

fordítás extrákkal

Vagy vegyük például azt az esetet, amikor több száz oldalas sürgős fordítási munkálatokat kell menedzselni a fordítók között.

Megbízó legyen a talpán, aki bír egy ilyen projektet irányítani!

Létezik-e olyan fordítóiroda, aki átveszi ezt az embert próbáló feladatot ügyfele kezéből, és egy karmester tehetségével irányít a háttérből?

Nos, ha körülnéz a fordítói piacon, láthatja, hogy van egy-két olyan iroda, akik vállalnak párat a fenti extra feladatokból, de alaposan meg is kérik érte a jussukat. Csak győzzön utána számolni!

Ugyan miért ne várhatná el alapáron, hogy egy szerződést kéthasábos formában (cél+ forrásszöveg), megszerkesztve kapja kézhez?

Ha egy külföldi szerződés megkötésére kerül sor, ha az általunk forgalmazott terméknek magyar használati utasításra van szüksége, ha egy céges eseményről célnyelvi beszámolót kell küldeni a külföldi anyacégnek, vagy ha egy szakmai cikket kellene gyorsan lefordítani, válasszon okosan fordítóirodát!

Mint tudja, egyáltalán nem mindegy, hogy csak egy ömlesztett, nem túl esztétikus szöveget kap, vagy pedig ugyanazért az árért egy szerkesztettet, aminek még a helyesírása is kifogástalan!

Egyáltalán nem mindegy hát, hogyan dönt!

Ha az e-works szakembergárdájára bízza a fordításait, jól jár, mert bizony minden extrát vállalunk a fordítással kapcsolatban, amit mi is elvárnánk, hogy hasonló esetben megoldjanak nekünk!

Nincs tehát több feladata a fordítással, még egy vesszőt sem kell benne javítania, mivel makulátlanul tökéletes munkát adunk csak ki a kezünkből, ráadásul pontosan, határidőre!

Ez azt jelenti, hogy ezentúl számíthatok arra, hogy a fordításom külalakja és a szöveg teljessége is ellenőrizve lesz? Rendben találom majd a helyesírást és a számok is egyezni fognak a fordítandó és a fordított szövegben? Ha úgy kívánom, a szöveg meg lesz szerkesztve, meg lesz formázva, és akár még a fájl is át lesz konvertálva, ráadásul nem számítanak fel érte extra költséget?

Úgy bizony, mint a mesékben!

De igény esetén vállalunk lektorálást és korrektúrát is. Ráadásul akár teljes körű online ügyintézést is!

Kíváncsi rá, hogy milyen szakterületeken, milyen nyelveken fordítunk? Kattintson ide, és emellett azt is megtudhatja, hogy milyen kedvező ajánlattal várjuk! Ne feledje, nálunk a fordítás alapárába több, más fordítóirodánál esetlegesen felárat képező szolgáltatások is beletartoznak! Kérjen ajánlatot tőlünk, most!

Share Button

Ha tetszett, oszd meg!

Comments are closed.