7+1 előny, amiért érdemes a kiszervezés mellett döntenie

with Nincs hozzászólás

Sok cégvezető gondolja úgy, hogy a kiszervezés csak még kuszábbá teszi az amúgy is sokszor problémás munkafolyamatokat, ezért meg sem kísérli, hogy levegye a terheket a saját, és munkatársai már amúgy is túlterhelt válláról. Pedig a kiszervezés (angolul outsourcing) nem csak hogy nem az ördögtől való, de még a mennyekbe is képes repíteni. Ezt megértve, egyre több vállalat dönt a kiszervezés mellett. 7+1 indokunk van rá, hogy ön is megtegye az első lépést a kiszervezés felé!

Mit lehet kiszervezni?

Ki lehet szervezni például az adminisztrációt, a pénzügyet, a HR, az IT, vagy a marketing feladatokat, de még sok egyéb területet is. Olyan feladatot érdemes külső vállalkozásra bízni, melyet ugyan a megbízó vállalkozás is képes volna elvégezni, de nem kívánja tovább terhelni vele a dolgozóit, és ebből még profitálni is képes.

Tekintsük hát át a kiszervezés legfontosabb előnyeit!

1.) A toplista első helyén a kiszervezés mellett az az indok áll, hogy alkalmazása esetén marad elég idő és energia a cég fő tevékenységének ellátására. Az idő értékes, becsülje meg! Bízza a háttérfeladatokat egy hatékony és profi csapatra, és foglalkozzon inkább a profit növelésével!

Tipp: Lehetőleg olyan feladatokat szervezzen ki, melyeket könnyen meg tud határozni, és el tud különíteni, azaz nem fonódik össze más, nagyon fontos feladatokkal.

2.) Egészen biztos lehet benne, hogy az átruházott feladatokat az outsourcing szolgáltató oly munkatársai kapják, akiknek a szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen, ráadásul folyamatosan képezik magukat, legyen szó pénzügyi területről, HR adminisztrációról, avagy bármely más területről. Csak így lehet sikeres az együttműködés. Adott tehát a kiemelkedő és naprakész tudás, valamint a szakmai fortélyok ismerete. Mi kellhet még a sikerhez?

Nyugodtan szervezzen hát ki egy-egy területet, biztos lehet benne, hogy hatékony és stabil megoldásokat kap! Ráadásul megszabadul a többlet adminisztrációtól!

3.) A kiszervezés biztos mentsvár, ha az egyik pótolhatatlan kolléga például egy fontos munka elvégzésének kellős közepén betegszik meg, vagy mond fel. Egy outsourcing szolgáltatónál biztos, hogy vigaszra lel, azaz gyorsan belépő, profi helyettesítést talál!

outsourcing, kiszervezés
4. A kiszervezéssel akár még spórolhat is. Megtakaríthatja például az irodai rezsi költségét, vagy, ha a HR adminisztráció területén maradunk, mondjuk a bérszámfejtési szoftver beszerzési és fenntartási költségeit. De persze a lista még folytatható.

Csak gondolja át, hogy mennyit költene egyébként a kötelező és/vagy szükséges szakmai továbbképzésekre, nem is beszélve a szabadságolásokról. A kiszervezés viszont kellően költséghatékony, és ebből csak profitálhat!

 

5. A hosszú távú költségcsökkentés többé nem álom. Mérlegelje, hogy vajon a házon belüli megoldással, vagy a kiszervezéssel jár-e jobban hosszú távon? Megsúgjuk, szinte minden esetben nyerő a kiszervezés.

 

6. Felelősség. A kiszervezés már csak azért is biztonságos, mert az adott feladat megfelelő minőségben való elvégzésének felelőssége szerződésben rögzített, és az outsourcing szolgáltatót terheli. Nincs többé elmulasztott határidőből, vagy egyéb mulasztásból eredő bírság, mert a megbízott szolgáltató mindenért felelősséget vállal.

 

7. Gondot okoz az adatvédelem? Mindjárt megnyugodhat, ha a kiszervezés mellett dönt, ugyanis házon kívül az információk biztosan megmaradnak a bizalmas kategóriában. Az outsourcing szolgáltatók abszolút megbízhatóak. Sőt, még a határidőket is maximálisan tartják.

 

+1 Bye-bye stressz! Ha a kiszervezést választja, nincs több malmozás az idegekkel, csak koncentrálás arra, amire szükség van.

 

Inkább koncentrálna a fontos folyamatokra, mintsem a leterhelő adminisztrációs feladatokra? Növelné hatékonyságát? Csökkentené a költségeit? Döntsön a kiszervezés mellett, válassza az e-works szakértői csapatát, és mindezeket megtapasztalhatja!
Nézze csak, milyen tevékenységi körök esetében tudja igénybe venni a segítségünket!

 

Share Button

Ha tetszett, oszd meg!

Comments are closed.